Historia

Play Teamin historia alkoi hämärissä olosuhteissa 1970-luvun lopulla, nimittäin Markku Paajasen vanhempien kellarissa Patastenmäessä. Make ja hänen naapurinsa Koistisen Kari suunnittelivat, että perustettava seura olisi urheilun kaikilla saroilla toimiva ”Patskun” poikien juttu. Heti seuraavana talvena mentiin pelaamaan kaukalopalloa kaupungin puulaakisarjaan. Menestys oli niin hyvä, että jääurheilu vei mukanaan, ja muut lajit jäivät unohduksiin.

Seuran perustajajäsenet Kari Koistinen ja Markku Paajanen toimitsijatehtävissä Säästö-Karit Cupissa 2016.
Seuran perustajajäsenet Kari Koistinen ja Markku Paajanen toimitsijatehtävissä Säästö-Karit Cupissa 2016.

1980-luvun taitteessa ilmoittauduttiin IV-divisioonan uudenmaanalueen luonnonjääratasarjaan. Pelit pelattiin urheilupuiston kaukalossa. Mutamassa vuodessa noustiin III-divisioonan ja edelleen tekojääratasarjaan, vaikka Riihimäellä oli vasta valmisteilla peltosaaren tekojää. Tekojäältä on aluemestaruuksia ja muutama himmeämpi mitali. Kaikki harrastajat muistavat kiihkeät ottelut paikallisvastustaja Kiekko-Nikkareita vastaan. Kesäisin pelattiin jalkapalloa, josta on muistona kolme peräkkäistä kaupungin puulaakimestaruutta.

Tekojäärata ajoilta on myös pelipaitojen värin mukaan tullut lempinimi ”punakone” sekä pleijarit. Lehdistön kirjoittelun ansiota oli taas maalien jälkeen soitettu ”katupoikien laulu”. Play Team oli leimattu joukkueeksi, joka oli kasattu  Riksun kaduilta ja pelaajien kokoontumispaikkoina oli paikalliset pubit. Juuri tämä on ollut seuran ajatus alusta alkaen, kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan miltä jääkiekko maistuu. Ainoa vaatimus on ollut, että kestää pukukopin hienhajun ja hurtin huumorin.

Nyt seuran juniorit pelaavat harrastekiekon lisäksi stadiliigaa sekä lahjakkaimmat heistä taistelevat seuran edustuksessa asti IV-divisioonassa.

Kaudelle 2012-13 perustettiin seuran ensimmäinen naisjoukkue Play Team Naiset ja kaudella 2014-15 seuran yhteyteen luotiin harrastejoukkue aloittelijoille ja kaikille, jotka haluavat pelata pihapelien hengessä jääkiekkoa varusteet päällä. Kaikkiin jengeihin haetaan jatkuvasti lisää pelaajia, joten ota meihin rohkeasti yhteyttä tästä.

Seuran jäädytetyt pelipaidat Riihimäen Jäähallin seinällä.